Бебешки палачинки (Безмлечни палачинки)

Бебешки палачинки в тигана
Бебешки палачинки в тигана

Тези палачинки кръстих „бебешки палачинки“, защото ги правих една сутрин за закуска на бебето, което вече не е много бебе и е почти на 1 годинка. И това „бебе“ вече всъщност яде почти всичко, така че бебешкото в палачинките не е толкова в продуктите, а повече във формата. Но все пак не са абсолютно същите като обикновените палачинки, ето какво има в моите бебешки палачинки, които всъщност са безмлечни палачинки:

Необходими продукти за бебешки палачинки:

1 яйце

2 супени лъжици брашно

Мъничко сода за хляб

50 мл гъсто кокосово мляко от консерва (или количество по ваша преценка, зависи колко гъста искате да стане сместа)

2 ч.л. кокосово масло за тигана

Приготвяне:

Разбъркваме яйцето с вилица, след това брашното с яйцето. Добавяме малко сода за хляб (по желание), и след това кокосовото мляко. На гъстота сместа се получи по-гъста от обичайната смес за палачинки, по-скоро като за кекс. Загряваме тиган на висока температура (аз пека на 8 от 9 степени на моя котлон), намазваме с кокосовото масло и сипваме от сместа с лъжица. Получиха се чудесни за бебешка ръчичка палачинки, които не се огъват много и на форма са особено подходящи за малки деца и за майките им, които трябва да чистят след това.

Бебешки палачинки с плодове и кокосово капучино
Бебешки палачинки с плодове и кокосово капучино

Получиха се 10-12 такива малки палачинки които се надявах да стигнат за закуска и за мен, и за бебето (имахме и плодове за гарнитура), дори си ги нагласих да ги снимам с кокосовото капучино. Но Адрианка изяде всичко, само капучиното ми остави.

Адрианка и бебешките палачинки
Адрианка и бебешките палачинки

За още вкусни безглутенови и безмлечни рецепти, може да погледнете Безглутеновите меденки, Безглутеновия кекс с ягоди и Кокосовото капучино, все лесни рецепти.

Следете ежедневните ни щуротии в профила ми в Instagram