1 година с Дермакс – искрено и лично

Дермакс и аз

Или как ликвидирам рани, изгаряния, ухапвания, слънчеви алергии и последици от чиста човешка глупост с един крем

Помните ли онази шашава статия отпреди година, в която ви разкрих ужасяващия си фетиш към купуването на козметика и неизползването ѝ след това? В същата тази статия ви разказах за поредния крем, с който съм се сдобила, но на който възлагах сериозни надежди да не бъде изхвърлен, защото само за месец успях да му намеря десетина приложения. Е, сега ще ви разкажа пак за него – 100 % натурален козметичен крем Дермакс, и нашата дълбока връзка, продължаваща вече година, съвсем искрено и лично. Защо ли? Забавно е, четете.

Ноември (1 година по-рано)

Хелоу, кити!

На вратата ми се появява ПР пратка с кремче в бяло-зелена опаковка, мини кремче, бял тефтер и химикалка, на всички пише Дермакс. Добре, де, не се правя на ощипана госпожица, отдавна не е модерно онлайн звездите да се правят на изненадани, че са получили нещо за тест. Обичам да имам козметика, признавам си. Друг е въпросът колко често я ползвам.

Дермакс е нещо, каквото не съм имала преди, не съм търсила, не съм и намирала. Най-общо казано, 100 % натурален козметичен крем с активно действие срещу кожни раздразнения от всякакъв род. Крем против изгаряния, ухапвания, суха кожа, обриви и зачервявания от някакъв друг произход, всякакви драскотини и т.н. Чувала съм, че го ползват и за всякакви инциденти с малки деца, както и подсичания, та дори против стрии при бременност. Понеже в този момент не страдам от никое от изброените, го намествам върху изпочупените си нокти и неособено поддържаната си кожа. И О, чудо, за няколко дни те придобиват далеч по-приличен вид.

В този момент не подозирам, че полученото в бялата кутийка със зелена капачка води до пристрастяване. Едно полезно пристрастяване. Ако бях лайф коуч, вероятно бих се похвалила, че това е най-новият добър навик, който съм успяла да изградя и да ви дам полезни съвети как да го направите и вие. Но не съм лайф коуч и не харесвам такива.

Декември

Дермакс изведнъж се превръща в запален турист и го разнасям из градове и села, като един единствен козметичен продукт в чантите и куфарите си. Мажа го по ръце, лице, нокти, деца, после децата сами бъркат в него и миниатюрните им остри пръстчета правят красиви дупки в иначе гладката текстура. Времето застудява и Дермакс все по-често се озовава върху устните ми, моите и на децата.

Януари

Не ми пречи, че лицето ми ще лъщи малко, важното е, че студът не ми дразни кожата. Затова не излизам, без да се намажа с Дермакс. Да, кремът е 100 % натурален и базиран на масла, така че по всички критерии си е мазен. Но пък мога да споделя, че попива сравнително бързо и при ниски температури си върши работата отлично. А и моята кожа така или иначе си е мазна (но пък бонус – дехидратирана) и не мисля, че с този крем става по-мазна.

Февруари

Започвам да осъзнавам, че съм ви излъгала. Когато получих крема, бях убедена, че би ми стигнал за поне година или две, предвид че се очаква да го ползвам основно за рани и проблеми и тайно се надявам да не ми се случват ежедневно. Но Дермакс се оказва част от ежедневието, защото му намирам приложения за какво ли не. А Адрианка ходи и си маже ей така, за спорта. Защото ѝ мирише хубаво. Поне Ани не ми го „яде“, защото пък на нея не ѝ мирише хубаво. И така, първата кутийка е изпразнена до дъно и заминава в шкафа за играчки (Ади категорично не дава да я изхвърлим).

Март

Баба Марта ми носи нова торбичка с крем. Като се замисля, може и в края на февруари да е било, защото в пратката този път имаше валентински сърчица, бонбони и пакетчета чай. Направих си чай, изядох бонбоните, снимах пратката да ви се похваля и го прибрах в багажа за Малта, защото трябваше да пътуваме. И тук ви казвам, че Дермакс ми спаси цялото пътуване, което вместо 4 дни, продължи 20. 14 от тях прекарахме в карантина на доставки на храна от ресторанти, и къпане с нещо избрано и поръчано онлайн за 2 минути.

Мартенската порция Дермакс
Мартенската порция Дермакс

Април

Връщаме се в края на март и в България също е извънредно положение и застинал социален живот. Стоим си вкъщи, работим си, а Дермакс живее на бюрото ми до лаптопа. Казах ви за пристрастяването, нали? Истината е, че може да нямам нужда да си мажа ръцете с него по 5 пъти на ден, но страшно ми харесва. И просто не мога да устоя. Правя го дори, когато пътуваме с колата, и Андрей много ми се дразни. И на него не му харесва особено как мирише, но никой не го пита.

Май

Честита слънчева алергия! Имам си я от повече от 15 години и всяка година през май ме поздравява с няколкоседмичен обрив по ръцете и всички открити части, предизвикан от първото горещо слънце. Разхождам се омазана от китките до раменете и цялото деколте, добре намазнена като едновремешна тава, в която трябва да изпечете дребни сладки. Но поне ужасният обрив сърби и боли по-малко. Втората опаковка Дермакс рязко намалява за има-няма седмица и поръчвам трета.

Юни

Децата отиват на море с баба си и дядо си и им изпращам остатъците от крема в предишната опаковка, ако нещо случайно се ударят или паднат. Те, естествено, успяват да изгорят, и Дермакс влиза в действие като успокояващ и подхранващ крем за след слънце. На сутринта всички кожи са успокоени. Във всеки случай, след 5 дни море, никой не бе пострадал особено от леките изгаряния.

В това време аз откривам сезона на сандалите и с тях сезона на първите мазоли по всички краища на стъпалата. Като крем за рани и други кожни проблеми, Дермакс и тук влезе в действие.

Юли

Пак отиваме на море, този път семейно. Андрей дудне да взема някакво мляко за след слънце, аз му обяснявам, че няма нужда, имаме Дермакс. Накрая му купувам някакво, но когато изгаря, пак опираме до Дермакс. Сега имаме още една тубичка с лосион за тяло, която явно ще чака следващото лято. Междувременно мажем в несвяст пъпки от комари и кремчето със зелената капачка и странния аромат доста ги успокоява.

В края на юли, докато сме на море, моя милост се пребива в опит да прескочи ограда и си навяхва глезена. Брутално, разбирайте. Левият ми крак се превръща в огромно синьо-лилаво кюфте, което почти не може да мърда, и в онзи момент си представям как куцам до края на живота си. Този път не смея да го намажа с Дермакс и следвам стриктно съветите на лекарите да мажа с разни мазила, които да намалят отока. И сега си представете мазила с голямо количество спирт върху подут глезен с ужасно чувствителна кожа, под която прозират красиви хематоми. Спиртът щипе ужасно, кожата е на люспи от всички помади, но нямам избор.

Август

Първите две седмици прекарвам вкъщи и към средата на месеца раненият крак започва да се съживява от пепелта. Мазилата са свършили и в този момент осъзнавам, че люспите по него не са засъхнало мазило, а чисто и просто брутално изсушена кожа. Тук вече се осмелявам да намажа с Дермакс и проблемът се решава бързичко.

Мазането на пъпки от комари продължава.

Септември

Да, ремонтът на апартамента в Стара Загора е към края си и на нас остава честта да си боядисаме стените и, разбира се, да изчистим. Латексът става пръв мой приятел, за разлика от ръкавиците, и в резултат от тези ми токсични връзки се озовавам с накъсани нокти, буквално, и кожа на ръцете, подобна на хематома от предишния месец. Мога да мажа с Дермакс по най-много веднъж на ден, защото през останалото време просто съм омацана с латекс и почистващи препарати. Финиширам месеца в ужасяващ вид, кремът свършва и пиша на Дермакс за поредната кутийка спасително кремче. Осъзнавам, че отново са минали 3-4 месеца от предишната поръчка.

Октомври

Новата кутийка идва и решавам да си направя експеримент – за колко време убитите от химикали и ремонти нокти ще придобият човешки вид.  За 2 седмици съм като нова, а в края на октомври мога да се похваля с истински маникюр и нокти, които не се белят и цепят по дължина и ширина.

Дермакс подхранва ноктите страхотно
Дермакс подхранва ноктите страхотно

В това време решавам, че вече съм достатъчно възрастна (35) и е крайно време да взема по-сериозни мерки в рутината на кожата си. Купувам силен измиващ гел и тоник за мазна кожа, понеже ми е мазна, и на второто намазване тя светва в яркочервено. Или ми е силен, или е неподходящ, но се случва в 12ч през нощта. И какво да правя – мазна или не – намазвам хубаво с Дермакс отгоре. Дразненето спира тутакси, а на сутринта съм като нова. И макар Дермакс да е мазен крем, сутринта кожата ми не е по-мазна, отколкото с или без друг крем.

Дермакс и аз
Дермакс и аз

Полезни съвети и идеи при употреба на Дермакс

  • Дермакс се чувства най-добре, ако се държи в хладилник, но реално съм го разнасяла и при 40 градуса навън и не се е развалил. Единствено става по-течен, но пък на мен по-меката форма повече ми допада. Недостатъкът е, че свършва по-бързо. Но това не е чак такава драма, тъй като цената му е напълно достъпна – 17 лв редовна, но понякога има и промоции.
  • Една кутийка от 50 мл ми стига за 3-4 месеца, при положение, че го ползвам ежедневно. Ако просто си го държите за лечебен крем при рани, изгаряния и ухапвания, сигурно ще ви служи по-дълго. Но на мен това ми звучи като милион пропуснати ползи от други употреби.
  • Дермакс може да се яде. Съставът му е 100 % натурален и доказано безопасен, дори за малки деца, поне моите са яли. Често го ползвам за балсам за устни, включително и за децата.
  • Дермакс се продава в някои аптеки, в магазини Зоя, но аз винаги си го поръчвам от техния сайт, на който периодично има и промоции или идва с разни малки изненади.

За какво да внимаваме?

  • Досега нямам познат, който да не е понесъл добре Дермакс, но ако имате история с алергии, пускам ви пълния състав, за да се ориентирате дали бихте имали проблем с някоя съставка.

Състав на Дермакс по INCI

Sunflower seed oil glyceride, olea europea oil, cera alba, pix liquida, tar, lavandula angustifolia oil, ocimum basilicum oil, calendula officinalis axtract, pustacia lentiscus gum.

  • Ароматът. Специфичен, мирише на билки и е в резултат от естествения мирис на съставките, които са 100 % натурални. Част от хората изобщо не го харесват или го намират за странен, макар че на мен ми е супер. Подарих мостра на моя близка, която е с много суха кожа и теоретично би бил страхотен за нея, но не понася силни аромати и не успя да го ползва. Също така, бих ви посъветвала да не ходите намазани с него на винена или друга дегустация, защото ароматът е осезаем и ще ви се смесят. Както е да не го смесвате с други силни аромати.
Ароматът на Дермакс се комбинира страхотно с аромата на изсъхнали листа
Ароматът на Дермакс се комбинира страхотно с аромата на изсъхнали листа

Кой стои зад Дермакс?

Брандът Дермакс стана доста популярен в последните 1-2 години и сигурно се чудите кой стои зад него и дали наистина си струва вниманието. Най-общо казано, Дермакс е семейна компания от Смолян, управлявана от семейство Мелемови. Всъщност, рецептата на крема е от десетилетия в семейството, а днес Елена Мелемова е нещо като лице на бранда и човекът, който влага цялата си енергия в популяризирането му. Повече за семейството на Дермакс може да научите на сайта им.

Подарък от мен и Дермакс, защото ви обичам, а те обичат мен и ми се навиват на акъла

  • БОНУС: Само през ноември 2021 можете да купите продукти на Дермакс с 3 лв отстъпка от официалния им сайт. Ползвайте промо код kifla3 и пратете поздрави от Кифлоблог. Не вземам комисионни от продажбите, но пък със сигурност ще ме обичат повече. Ако пък си купите по моя препоръка и по някаква причина не ми допадне, моля, пишете ми с обратна връзка. Много ми е важна, благодаря! И приятно мазане.