Любимите ми местенца в интернет

Интересни блогове, Facebook страници, Instagram профили, които следя

Трябва да си призная, че съм пристрастена към интернет. И не защото съм родена и израснала с него. Знам как да използвам телефон с шайба, телевизор без дистанционно и касетофон, та дори и грамофон. Също така модем и флопи, а някъде в кашоните имам десетки презаписваеми дискове. И все пак обичам интернет в днешния му вид. Много ми улеснява и разнообразява живота и общата култура. И съм пристрастена, ама много. Днес няма да ви говоря за ползите и вредите от интернет, нито ще се гавря с предразсъдъците и някои искрено забавни социални норми. Ще ви споделя няколко местенца в интернет, които много обичам и не само ме радват, но и ми помагат в много отношения. И неслучайно прекарвам доста време там. Това са интересни блогове, Фейсбук страници и Инстаграм акаунти, на които ежедневно се радвам.

Andrey Andreev Travel and Photography

Съвсем не крия, даже се хваля, че съм част от този.. хм, да не казвам проект.. да кажем, местенце. Това е семейният ни блог с Андрей Андреев за пътувания и фотография, а в последно време особено много и за храна и вино, и в най-буквалния смисъл прекарвам най-много време на ден в него. Преглеждаме стари статии, препрочитаме си ги, редактираме, обновяваме, добавяме или махаме разни функционалности по сайта и т.н. Колкото и да си харесваме как изглежда блога, винаги има ужасно много неща за вършене по него, но пък е удоволствие. И така, ако някой не го е виждал, каня ви най-сърдечно да го посетите – https://www.andrey-andreev.com/.

Супичка

Супичка е мой ежедневен пристан, дори когато знам какво да готвя и как да го сготвя. Мисля, че не минавам за новак в кухнята, но винаги влизам да разгледам дали пък няма да ми хрумне нещо по-интересно от това, което съм измислила. Прочела съм всички рецепти, не съм ги изпробвала до една, и винаги се връщам. Някак много вдъхновяващо и успокояващо ми действат рецептите на Супичка, а и стилът ѝ. Нека не се лъжем, изхранването на населението е една от най-важните задачи в семейството ми и няма как да не прекарвам много време, опитвайки се да го организирам по най-добрия начин.

Котаракът Румен

Напоследък ми е най-големият източник на забавление и го намирам за сродна душа. Не сме се виждали на живо, но знам, че там някъде и него го мъчат същите тревоги за живота, вселената и всичко останало, които мъчат и мен. А именно защо не може да се яде лаврак всеки ден. И аз не бих имала нищо против. Да си призная, цялата тази работа с мърчандайза покрай него с чаши, календари и разни щуротии ми идва в повече, да не споменавам книгата, но все пак и той трябва да живее от нещо и от време на време да има парички за лаврак. Следя го най-прилежно във Фейсбук и се инфлуенсвам от него всеки ден.

Booking.com

Ако се чудите какво правя там по цял ден – не, нямам туристическа агенция. Но както неведнъж съм казвала, пътуването е почти ежедневие за нас (или ако съществува думата ежеседмичие), та непрекъснато разцъкваме офертите, избирайки хотел за идния уикенд или пък за някое по-далечно пътуване. За пътувания никога нямаме план, но винаги имаме хиляди идеи и проучваме възможностите за настаняване именно там, в 99 % от случаите.

Социални мрежи

Признавам си, и в тях прекарвам доста време. Освен, че ви томозя с щуротиите си в Instagram, разцъквам и още десетки други профили, с които се забавлявам. А и докато кърмя нямам много опции какво да правя и цъкам на телефона. Ако ви хрумнат други идеи какво да правя през това време, давайте. Във Facebook вече кисна доста по-рядко, ползвам го основно за месинджър. Там се забавлявам с няколко групи, ето тази ми е ежедневен източник на вдъхновение за блога.

Още няколко блога, които следя

Принципно обичам да чета блогове, но си признавам, че не съм от най-редовните читатели и не следя всички по всяко време. Но се радвам, когато любимите ми блогъри пуснат нещо ново или споделят нещо старо, което съм изпуснала. И с интерес наваксвам пропуснатото. Тук е моментът да отбележа, че не обичам да гледам видеа и съответно не следя никакви влогъри. Дори филми като гледам, правя нещо друго и обикновено повече ги слушам, отколкото гледам. Та влогърите да не се обиждат.

Life bites

С Андрей от години следим блога на Радостина, която ни радва с прекрасни снимки, интересно съдържание и е сродна душа по отношение на тематиката, а именно храна и пътувания. Всеки път четем с голямо нетърпение новите ѝ статии и винаги се радваме да се засечем по събития. А днес по случайност открихме, че има статия за остров Крит, където смятаме да ходим тази година, и с най-голяма радост ще я разгледаме.

Радостна мама

Още една Радостина, която всеки ден заразява с позитивизма си, нищо че е с две малки деца с малка разлика и очевидно някъде между другото намира време да работи по разни интересни проекти. Но най-важното е, че се опитва да зарази всички майки с радост и усмивки и искрено се надявам ефектът върху околните да е същия, както върху мен, тоест УАУ.

Picky Eater’s Diary

Блогът на Дени е новичък, но пък много приятен. А отдавна я следя в Instagram и все ме заразява с идеи за вкусни и полезни ястия. Също така сме сродни души по отношение на пътуването с деца, тоест подкрепяме го с две ръце. Единственото, което леко ме е срам да призная, е че още не съм изпробвала нито една от рецептите ѝ – само им се каня. Но това е защото не съм убедена как ще се приемат у дома стекове от карфиол, примерно. Дени, обещавам да се престраша скоро. Най-много после да ме инструктират поне месец да готвя само по напътствията на Супичка.

Дружество за защита на щастливите идиоти

Това е една Фейсбук страница, която открих съвсем наскоро, но искрено ме забавлява, защото се опитва да защити именно моя биологичен вид. Вярвам, че ще успеем и ще станем милиони!

Искам още!

Ако и вие си имате блог/страничка/книга или нещо друго, което мога да следя или просто да прочета, споделете го с мен! Винаги се радвам да откривам нови местенца.


Следете ежедневните ни щуротии в профила ми в Instagram