Историята на една чанта

Памучна чанта от Mella Me

Вярвате ли ми, че нещото, за което съм отнесла най-много комплименти, е чанта? Не, не е червената ми коса. Не са дори сините ми очи, които макар да са сини, не са оборудвани с атрактивни пърхащи мигли. Чанта. Да сме по-точни – Текстилна чанта тип торба. Или поне в началото си мислех, че е такава. После се оказа една от най-сполучливите чанти в живота ми, на която, освен всичко друго, дължа и стотици лайкове, които иначе не биха полетели към скромната ми особа.

И така, каква е тази чудотворна чанта?

Чанта от Mella-Me
Елзас, Франция

Малко предистория

Запознах се с основателката на Mella-Me на едно обучение преди няколко години. Изключително мила и позитивна, а мисията в живота ѝ е да радва хората, ако съдим по това, с което се занимава. А именно да прави персонализирани подаръци с бродерии върху текстилни изделия. Най-популярните неща, които изработват, са хавлии за кръщене и други аксесоари за кръщене и семейни празници, както и други хавлии с персонализирана бродерия. Трябва да си призная, че аз не съм си кръщавала децата с персонализирани хавлии и като цяло украсата в ежедневието ми не присъства много. Но уважавам избора на хората, които искат да украсят празника си или пък просто деня си, или пък деня на близките си като ги зарадват с нещо персонализирано.

Точно на такива хора помага Mella-Me. Може да ви направят хавлия за кръщене, за годишнина, за друг подарък или просто с персонализиран надпис или тематика. Ние имаме такива с имената на децата и забавни картинки. Хавлиите не ги произвеждат, но внимателно избират и купуват такива от най-високо качество, после ги бродират на машина. Имам такива бродирани хавлии от тях, пера ги и суша в сушилнята непрекъснато и са в отлично състояние. Но в тази статия щях да ви говоря за чанта, не за хавлии, така че нека се върнем на темата.

Музеят на пожарната в Киенцхайм, Франция
Музеят на пожарната в Киенцхайм, Франция

Моята любима фешън текстилна чанта

Чантата, текстилна чанта тип „торба“, е от 100 % памук, от два пласта (има подплата) плюс вътрешен джоб с цип. Размерите са 30/37см, но това, което има повече значение, е, че това е най-удобната кройка на чанта, която може да съществува. Нямам представа как са решили да е точно с такива размери и точно с такава дължина на дръжките, но на моите габарити (165 см, 51-2 кг) ми пасва перфектно – нито  голяма, нито малка, дръжките не са нито къси, нито дълги.

Не знам как да я опиша, освен че е най-удобната дамска чанта за носене, макар че това вече го казах. Откак я получих, някъде към края на август, не съм спирала да я нося, а вече е ноември. В сайта на Mella-Me се рекламира повече като лятна текстилна чанта, но мен ако питате, си е всесезонна. Прала съм я в пералнята няколко пъти и е в отлично състояние.

Оказва се, че е и най-харесваната ми чанта от околните. Спирали са  ме на улицата, в магазина, в мола, да ми направят комплимент. Без да преувеличавам. Снимките с нея събират лайковете, каквито по никакъв друг повод не съм събирала. Нося я из София, за пътуване, ходих с нея в Елзас през септември. Побира памперси, кърпички, кремове, тетрадки, бутилки вино, хляб.. Можете да си я ползвате и само като чанта за пазар, която да сгънете и да ни носите в дамската чанта, макар че за мен си е пълноправна дамска чанта.

Чантата от Mella-Me в Копривщица

Изобщо, искам да ви кажа, че обичам тази чанта. И благодаря на Mella-Me, че решиха да изработват и чанти, освен хавлии и други красоти. Ако си падате по ръчно изработените неща, със сигурност трябва да разгледате всички техни творения. И ви ги препоръчвам като идеи за подарък не защото познавам хората лично и са ми правили подаръци, а защото нещата са наистина хубави, качествени, изработени с  много професионализъм, любов и внимание към детайла. А Mella-Me ще ви даде много стойност и ще ви накара да се усмихнете.

Следете ежедневните ни щуротии в профила ми в Instagram